Update: Over het project verscheen een leuk artikel in de Stentor! De actie van Kinderzwerfboek op 2 april heeft wel 600 boeken opgeleverd!! Dank aan iedereen die boeken is komen brengen in het Menistenbrughuisje en aan de initiatiefnemers.
Knipsel
Zaterdag 2 april is de Internationale Dag van het Kinderboek. Corinne Tijsseling van Stichting Kinderzwerfboek fietst regelmatig langs het Menistenbrughuisje en bedacht toen dat 2 april de uitgelezen dag was om van het brugwachtershuisje een tijdelijk ruilstation te maken voor kinderboeken. Dus waar wacht je op?! Stuur jouw boek uit zwerven!

Kinderzwerfboek

 

 

Kinderzwerfboek
Een Kinderzwerfboek zwerft van kind naar kind. Je kunt ze vinden op scholen, kinderboerderijen, in de trein, bij Kinderzwerfboek-stations etcetera. Een Kinderzwerfboek herken je door de zwerfsticker op de kaft.
Boeken inzamelen voor Kinderzwerfboek-stations
Kinderzwerfboek Zwolle houdt op zaterdag 2 april een boekeninzamelactie. Het doel is om zoveel mogelijk kinderboeken om toveren tot Kinderzwerfboek. De ingezamelde kinderzwerfboeken gaan verder zwerven door Zwolle. Ze worden verspreid via Kinderzwerfboek-stations. Kinderzwerfboek-stations zijn plekken waar kinderen kinderzwerfboeken kunnen halen en brengen. Zwolle heeft er inmiddels tien.
Maak van jouw boek een kinderzwerfboek
Doe mee! Kom zaterdag 2 april tussen 13.00-16.00uur naar het Menistenbrugwachtershuisje.
Neem één of meerdere kinderboeken mee en tover ze ter plekke om tot kinderzwerfboek. Dit doe je door op jouw boek een zwerfsticker te plakken.
Het programma
Kom je langs? Het wordt zeker gezellig! Dit kan je doen.
– Tover je boek om tot kinderzwerfboek. Plak een zwerfsticker op de kaft.
– Kies een kinderzwerfboek om thuis te lezen.
– Help mee met het beschilderen van een Kinderzwerfboek-station.
– Luister naar leuke verhaaltjes.
 kinderzwerfboeklogo