Altijd al eens IN dat mooie brughuisje willen zitten?

In februari en maart is het Menistenhuisje weer open en verwarmd voor meditatie op maandag, donderdag en vrijdag van 16.00 tot 17.30 en 19.30 tot 21.00 uur.

Wie wil kan dan gratis kennismaken met zitmeditatie, loopmeditatie en metta (open hart meditatie). Wie binnenloopt bepaalt zelf de meditatieduur: 2 minuten, 5, 10 of 20 minuten.
Je kiest ook zelf hoe vaak je wilt komen. Twee maanden lang kun je drie keer per week bijvoorbeeld na ’t werk binnenlopen en even bewust tot rust komen. Meditatiebegeleiders (ervaren meditatiestudenten) zijn aanwezig om te helpen met korte instructie.

Initiatiefneemster Charlotte Korbee:

“Als je ernaar zoekt om tot mediteren te komen zijn er mooie youtubes en boeken en zeker vijftien Zwolse stiltewerkers van Zen , Tai Chi, Yoga, Stadsverlichting, Mindfulness, Mandalatekenen, Natuurlijke meditatie Advaita tot Vipassana bieden regelmatige lessen aan. Maar om te weten of het iets voor je is moet je het uitproberen. En in je eentje gaan ‘stilzitten’ is veel moeilijker dan samen.

Vorig jaar in ‘Wachters op de Brug’ stapte in twee maanden 144 keer iemand binnen. Sommigen kwamen drie keer per week mediteren, anderen één per week, anderen probeerden het incidenteel. Het varieerde van enkele minuten tot ruim een uur.

Dit jaar houden verschillende ervaren meditatoren de wacht in het huisje om starters de weg te wijzen en gezelschap te houden. Op stoelen of op een kussentje, wat je maar ontspannen vindt.
Ook een mooie kans dit prachtige brughuisje van binnen in alle rust te ervaren.”

Kosten: geen

Menistenbrug