In juli en augustus gaan de deuren van het prachtige Menistenbrughuisje weer open. Anneke de Boer vestigt hier haar pop-up brugatelier ‘KunstWachters’. Met een doorlopende mini-expositie van diverse kunstenaars en af en toe een mini workshop. Anneke is op dinsdag, donderdag en in het weekend te vinden in het mooie huisje aan de voet van de watertoren.

Haar doel is: “ontmoeting, inspiratie en creativiteit beoefenen in een sfeervolle, monumentale omgeving in Zwolle.” Stap gerust binnen!

En als je er dan toch bent, loop even door naar het Schoenkuipenbrughuisje want daar is in dezelfde periode troostdichter Boudewijn Betzema te vinden! Op dinsdagen en donderdagen van 10.00 tot 16.00 uur. Hij schrijft troostgedichten voor iedereen die zo’n gedicht kan gebruiken, of een gedicht voor iemand anders nodig heeft.

Vorig jaar was de dichter ook in het Schoenkuipenbrughuisje en dat is hem toen zo goed bevallen dat hij de Stichting Troosthuisjes heeft opgericht. Inmiddels heeft Boudewijn ook in Zutphen en in Deventer mensen kunnen troosten met zijn mooie initiatief.

Dat wordt een prachtige zomer bij de twee huisjes aan de turfmarkt!

Vorig jaar wisten de KunstWachters het al erg gezellig te maken bij het Menistenbrughuisje

Troostdichter Boudewijn Betzema