Al even geleden schreven wij een persbericht in de toekomst. We willen de koning graag uitnodigen in een brugwachtershuisje. RTV Oost vond dat ook een goed idee voor een interessant en aantrekkelijk programma voor de koning en maakten er vlak voor de officiële bekendmaking van het programma een leuk item over waarin Gooitske enthousiast vertelt over het plan. Inmiddels weten we dat ons idee het niet gehaald heeft tot het definitieve programma, maar wie weet vind de koning het toch zo’n goed idee dat hij er tijdens alle vastgelegde draaiboeken en protocollen even tien minuten tussenuit piept 🙂

Klik op de afbeelding om de aflevering van RTV Oost terug te kijken.

Gooitske Zijlstra, brugwachtershuisjes, Zwolle, Koningsdag, 2016

PERSBERICHT IN DE TOEKOMST
Koning checkt Zwols minipaleis

EEN ONVERWACHTE ONTMOETING VOOR DE KONING IN EEN ZWOLS BRUGWACHTERSHUISJE

Zwolle – 28 april

Koningsdag in Zwolle is bijzonder feestelijk verlopen. Er waren geen incidenten en alles ging volgens plan, aldus burgemeester Henk Jan Meijer. De NOS die de 49e verjaardag van de koning uiteraard live versloeg was echter tien minuten de jarige zelf kwijt . Waar was hij gebleven?
Buiten beeld van alle cameraʼs had de Koning in het piepkleine brugwachtershuisje bij de Schoenkuipenbrug tien minuten een ontmoeting met een voor hem onbekende inwoner van Zwolle. Het huisje is onderdeel van het project ʻWaar wacht je op?!ʼ waarin minstens een jaar lang wordt geëxperimenteerd met nieuwe functies voor vijf brugwachtershuisjes in Zwolle. De initiatiefnemers van het project, Zwollenaren Gooitske Zijlstra en Anne Marth Kuilder willen met de programmering onverwachte ontmoetingen in de stad mogelijk maken. Zij hadden de Koning uitgenodigd om even los van alle protocollen en cameraʼs het huisje in te stappen en met een volslagen onbekende in korte tijd uit te zoeken waar mogelijke overlap zit tussen twee mensenlevens.

Koning Willem-Alexander schreef in het brugwachterslogboek in het huisje: “Ik heb genoten van dit kleine moment van bezinning en reflectie op deze hectische dag. Wanneer doen we dat nu, een onbekende echt ontmoeten? Wat bijzonder dat de man die ik even heb mogen leren kennen in dit huisje ook drie dochters heeft waar hij apentrots op is!”.
Met daaronder zijn zwierige handtekening.

Wat er verder in het brugwachtershuisje besproken is? Daarover laten de ingewijden niets los.

Koning Willem Alexander