“Wat wordt dan precies het programma voor de vijf brugwachtershuisjes?” hebben we de laatste tijd veel gehoord. En het antwoord is dat we dat nog niet precies weten. Zondag 6 september start de programmering met een theatrale vaarroute langs drie van de vijf huisjes, daarna willen we op burendag de buren van de huisjes uitnodigen om eens langs te komen. En we hebben plannen voor de Kinderboekenweek in oktober, maar die moeten nog verder vorm krijgen.

We zijn gewoon begonnen in het vertrouwen dat we met onze aanpak genoeg ideeën en creativiteit van Zwollenaren los zullen maken. Drie doelen hebben we voor ogen: de huisjes moeten weer gaan bruisen van de activiteiten, de programmering maakt van de huisjes weer ontmoetingsplekken in de stad en de activiteiten hebben een brede doelgroep. Meer staat er niet vast zodat we ruimte houden voor onverwachte ontmoetingen waaruit toffe ideeën kunnen ontstaan.

Ik vond onderstaand plaatje op Twitter en ik denk dat we nu al kunnen voorspellen dat het maken van een programmering voor de huisjes eruit gaat zien als onderstaand plaatje. Mocht jij er met een gaaf maar bijna onmogelijk idee nog een berg aan toe willen voegen dan horen we dat graag van je. We houden namelijk wel van een uitdaging.

[Anne Marth]

plan versus reality