Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

Moet je kijken!

In de brugwachters vinden van 10 t/m 16 mei gesprekken plaats tussen beroemde Zwollenaren en geïnteresseerde stadsgenoten. Twee Zwollenaren zijn al bekend, burgemeester Meijer en wethouder Brink, en die worden vanaf 1 mei in de Hanekampbrug en de Schoenkuiperbrug opgewacht door een aantal zeer nieuwsgierige Aagjes. Moet je kijken!

De nieuwsgierige Aagjes worden  getekend door kinderen die les hebben in Atelier ZoGemaakt en zijn geïnspireerd op de mensen die altijd afkomen op als er iets gebeurt op straat: een valpartij, een brandje, een optreden of … Ze vormen een publiek rondom een bijzondere gebeurtenis. Binnen dit project dienen de Aagjes óók om de Zwollenaren die tussen 1 mei en 16 mei langs lopen of fietsen nieuwsgierig te maken naar wat er in de brugwachtershuisjes gebeurt.

Tussen de figuren van dit bijzondere publiek vindt een eigen dynamiek plaats. Eigenlijk net zoals ook in het echt vaak gebeurt: je ziet geïnteresseerde mensen, soms heel nieuwsgierige mensen, je ziet een vinger van iemand die wat wil vragen, je ziet mensen afwezig naar buiten staren, je ziet mensen die stiekem met elkaar kletsen, maar misschien ook wel iemand die ondertussen een dansje doet? Welke nieuwsgierige Aagjes er getekend worden, weet initiatiefnemer Simone van der Meulen zelf ook nog niet. Deze portretten worden de komende weken gemaakt in de Ateliers ZoGemaakt.

Ga naar de bovenkant