Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

Woordenbrij in het Schoenkuipenbrughuisje

Marieke Kroeskop is een masterstudent kunsteducatie bij Artez. Als onderdeel van een collectief afstudeerproject (getiteld BOEK, lees er hier meer over) gaat zij 26 en 27 maart van 12.00 tot 17.00 uur aan de slag in het kleine Schoenkuipenbrughuisje.

Zij vertelt zelf over haar project:

“In het brugwachtershuisje bij de Schoenkuipenbrug wachten woorden op een toevallige voorbijganger. De woorden zijn uit diverse materialen gemaakt. Een woord van hout, een woord van piepschuim, een woord van ijzer, van stof, touw, plastic, doorzichtig spul, enz.

Kies een woord en neem het mee op reis. Onderweg doet het woord allerlei plekken aan waar het zich ontheemd voelt: daar waar je het woord plaatst vormt het een contrast met de omgeving, valt het uit de toon, gebeurt er iets geks, enz. Dit kan komen door de betekenis van het woord, maar ook door het materiaal of iets toevalligs dat zich onderweg voordoet. Het woord dat een ding is geworden levert in zijn nieuwe omgeving een beeld op. Dit beeld leg je vast. Maak foto’s ervan. Het woord breng je weer thuis in het huisje. Daar kies je eventueel weer een nieuw woord dat je mee op reis wil nemen. Je kan met het woord een mooie stadswandeling maken, het meenemen de stad uit, een verre reis er mee maken, het maakt niet uit! Zolang je maar goed om je heen kijkt om plekken te vinden waar plaatsing van het woord iets interessants zal opleveren. Van de foto’s maak ik een beeldverhaal dat zal worden geplaatst in BOEK.

Ik zie graag de verbeelding van jouw woordenreis! Stuur je foto’s op naar mekontwerp@icloud.com

Zie dit Youtube filmpje om meer over Marieke en haar project te ontdekken!

Marieke Kroeskop woordenbrij

Ga naar de bovenkant