Laden Evenementen

Vanaf 8 oktober vinden er zes weken lang twee avonden per week kleine ontmoetingen plaats in de Schoenkuipenbrug.

Initiatiefnemer Erik van der Spek over zijn project:

“Ontmoeten. Zonder dat er een doel is voor de ontmoeting. Hoe vaak overkomt je dat nu nog? Ik zit dit te typen in de trein. Iedereen om mij heen is druk met een scherm voor zijn neus en een koptelefoon op het hoofd.
Vaak vraag ik mij af wat al die mensen bezig houdt, waar ze naar onderweg zijn en waar ze vandaan komen. Soms trek ik de stoute schoenen aan en begin een praatje. Wat mij dan opvalt is dat (wanneer je er naar op zoek gaat) er altijd raakvlakken zijn tussen twee mensen. Dat vind ik een mooie gedachte. Dat met wie je ook ontmoet er altijd een
raakvlak is. Ook met al deze mensen om mij heen met een scherm voor hun neus en een koptelefoon op hun hoofd.

Het project ‘Kant en Wal’ heeft als doel om onbekenden elkaar te laten ontmoeten en te laten ervaren dat iedereen raakvlakken hebben.

Ik nodig twee mensen uit die elkaar niet kennen om elkaar een uur lang te ontmoeten in het brugwachtershuisje bij de Schoenkuipenbrug in Zwolle. Aan het eind van het uur schrijven de brugwachters een kort verslag in het logboek. De brugwachters verlaten de brug met elk één opdracht. Ga op zoek naar iemand die over één week op dezelfde tijd en plek is.
Gedurende zes weken vindt er twee keer per week een  dergelijke ontmoeting plaats. Elke ontmoeting wordt door de deelnemers zelf gedocumenteerd. De deur van het huisje
wordt geopend en gesloten door ons. Bij het sluiten zetten we de 2 deelnemers op een polaroid foto. Deze foto voegen we toe aan het logboek. Beoogde startdatum is 1 oktober 2015.”

Share This Story, Choose Your Platform!

Ga naar de bovenkant