Wat een mooi project en samenwerking was het! Danslab danste ‘het volk onder de brug’, een samenwerking van Danslab, de Zwolse Theaters en Waar wacht je op!? Het was er nogal koud voor het publiek en één avond ook echt nat, maar het publiek was enthousiast en de dansers misschien nog wel meer!

Veel dank aan Sandra, Sandra, Tibor, Johannes, Angela, Nicolette, Ayu en Astrid (de dansers), Keimpe en de andere medewerkers van de Zwolse Theaters voor dit prachtige experiment!

Bezoeker Harry Linde reageerde op Facebook op de voorstelling. Zijn reactie willen we jullie niet onthouden. 

“Gisteravond de ouverture van het onderdebrugvolkje-schouwspel bijgewoond. In het binnenste van de Hanekampbrug, 50 minuten lang zonder woorden bewogen zij ieder op eigen wijze. Met ieder de attributen of werktuigen, waar in de loop van de eeuw hun verwantschap mee is gegroeid. Alleen of met elkaar doen zij voort. Soms een stemgeluid….

Mooie choreografie met vrijheden. Levensechte geluiden van wegdek en duivengekoer. Aarde-Donker en spleten Zon-en-Schijn. Vertwijfeling en geluk. 


Het is mij het volk wel daar. 


Hele bijzondere ‘levende’ locatie, als een soort extra speler in het gezelschap. Een aanrader, die door zijn uniciteit eigenlijk niet mag worden gemist. Dit nodigt, als ik zo vrij mag zijn, wat zijn we weer hoffelijk, maar ik meen het serieus, uit tot een herhaling dan wel vervolg!”